Cursurile de autoapărare se numără printre serviciile gratuite pe care le oferim fetelor și femeilor care apelează la grupul nostru de suport.

Cum iți pot schimba viața cursurile de autoapărare?

Dobândești rezistență fizică și psihică

Programul nostru de 3 ședințe pe săptămână (ședințe de 2 ore), te vor ajuta să dezvolți abilitățile necesare ca să previi posibile violențe. Vei fi mai atentă, îți vei îmbunătăți reflexele, vei evalua mai rapid riscurile și vei alege mai ușor soluțiile potrivite pentru tine.

Îți crești încrederea în propriile forțe

Cursurile de autoapărare te vor ajuta să stăpânești mai bine situațiile dificile precum confruntările cu agresorii stradali sau cu cei din familie. Antrenamentele te vor pune în situații atât de diverse, încât nu vei mai putea fi surprinsă cu ușurință și vei avea toate șansele să reacționezi cât mai bine pentru a scăpa din situația respectivă. Până la urmă buturuga mică (chiar) răstoarnă carul mare.

Te antrenezi pentru situații reale

Te vei antrena cu femei dar și cu bărbați. Asta pentru că în majoritatea cazurilor de violență domestică atacatorul este un bărbat. Vei testa eficiența celor învățate pe bărbați și te vei convinge singură dacă tehnicile funcționează sau nu în fața celor cu forță fizică mai mare. Antrenamentele se desfășoară cu protecție (mănuși și apărători), dar în forță pentru a simula cât mai bine o situație reală.

image

Ce trebuie să știi despre cursurile de autoapărare

Sunt 12 ședințe (24 de ore) oferite gratuit de ACS Okinawa Dojo Satu Mare.

Acestea se oferă o singură dată, indiferent de motivul personal de a urma cursurile de autoapărare. După epuizarea ședințelor gratuite poți continua cursurile, dacă dorești, achitând un abonament lunar, identic cu al celorlalți sportivi.

Ședințele se derulează într-o sală de sport dotată cu toate echipamentele necesare

(saltele, mănuși, apărători), și sunt predate de instructori specializați în arte marțiale și jiu jitsu.

Vei învăța căderi, aruncări, lovituri de mână/de picior,

cum să te eliberezi din diverse situații de atac, de strangulare, în funcție de mijloacele/armele folosite de atacator, când și cum să strigi după ajutor și alte informații utile în astfel de situații.

image

Care sunt responsabilitățile tale?

Seriozitate și consecvență.

Vrem să vezi rezultatele așa că te rugăm să participi la minim două antrenamente pe săptămână, îmbrăcată într-o ținută lejeră, sport (nu ai nevoie de kimono).

Dorința de autoapărare

Nu de răzbunare. Vrem să previi posibile atacuri, nu să te expui în mod nejustificat unor situații periculoase.

Ții cont de toate măsurile de siguranță

Antrenamentele de autoapărare sunt doar o parte din măsurile care îți pot salva viața. Pentru situațiile de urgență există mereu numărul 112.

Deviza noastra rămâne aceeași: Noi nu știm să ne batem dar ne apărăm agresiv! Oss!

Dacă ai prejudecăți legate de eficiența unor astfel de cursuri de autoapărare pentru femei, îți recomandăm să citești și acest articol.