GR.AB. Satu Mare

Pe 6 martie 2018 am creat GR.AB. Satu Mare – un grup informal care susține femeile trecute prin experiențe de viață dificile, care s-au lovit de abuzuri în familie, pe stradă, la școală sau chiar în grupul lor de prieteni.

GR.AB., GRupul de susținere pentru femei ABuzate, strânge specialiști din diverse domenii – psihologi, psihoterapeuți, sociologi, reprezentanți ai Poliției Române, instructori de arte marțiale și autoapărare, avocați, medici etc. – oferind gratuit servicii de consiliere individuală/de grup, cursuri de autoapărare în Satu Mare și alte sfaturi de natură legală.

Numele grupului este inspirat din termenul englezesc “grab” care înseamnă a prinde, a apuca. Asta pentru că noi credem că suntem o mână nevăzută care poate ajuta victimele să se ridice din starea în care se află și să pornească pe un drum nou, prin autocunoaștere și dezvoltarea de noi abilități și competențe. Floarea de lotus reprezintă simbolul grupului nostru, semnificând frumusețea purității și a renașterii, posibile chiar și în condiții vitrege de creștere și dezvoltare.

GR.AB Satu Mare este în prezent membru al comunităților ȘiEuReușesc, o rețea națională de învingătoare ale violenței și de specialiști care ajută, rețeaua fiind inițiată și coordonată de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen -A.L.E.G.-Sibiu.

Pe cine susținem?

 • Fetele peste 14 ani și femeile care se simt vulnerabile în fața comportamentelor nedorite și cele care au trecut prin experiențe dificile ,de violență sexuală (atingeri nedorite, hărțuire sexuală, agresiuni, viol)
 • Femeile care sunt sau au fost victime ale violenței fizice, psihice, sexuale, spirituale, economice, violență suportată în familie sau în orice alt context.
 • Fetele peste 14 ani și femeile care cred că sunt potențiale victime, sau care vor să prevină violența.
 • Ce servicii oferim?

  Consiliere de grup (sau individuală dacă e nevoie) susținută de psihologi specialiști în educație, comunicare și prevenirea abuzurilor. Ședințele pot avea loc în Satu Mare pentru cele care se pot deplasa în oraș, sau online pentru orice femeie care vrea să participe, indiferent de locație. Cele care vor să se alăture grupului de suport din Satu Mare, o pot face oricând, fără un număr obligatoriu de ședințe. Pentru cele care vor să se alăture grupului de suport online o pot face urmând un program prestabilit, care durează aproximativ 4 luni, cu întâlniri online săptămânale sub coordonarea psihoterapeutului GRAB.

  În cazul grupului online, acesta nu mai acceptă participante noi după primele două ședințe, astfel psihoterapeutul va lucra doar cu persoanele înscrise până în acel moment. Scopul acestui grup este de vindecare a rănilor emoționale și de creștere personală. Orice femeie care apelează la GRAB poate participa la ambele forme de întâlniri de grup sau poate alege doar una dintre acestea.

  Cursuri de autoapărare, (12 ședințe gratuite a câte 2 ore fiecare) susținute de instructori calificați în arte marțiale. Aceste cursuri sunt adresate în special adolescentelor, victimelor și potențialelor victime ale abuzurilor fizice sau/și sexuale.

  Alte informații utile

  Servicii Gratuite: toate serviciile oferite de GR.AB. sunt gratuite. Acest lucru este posibil datorită unui număr mare de voluntari din instituții publice, organizații non-guvernamentale și asociații sportive.

  Servicii confidențiale: siguranța femeilor este prioritatea noastră, de aceea locul și programul de desfășurare a activităților vor fi comunicate doar persoanelor care fac parte din grup.

  Canalele de comunicare: este foarte ușor să luați legătura cu noi. Puteți folosi formularul de contact, ne puteți suna/scrie la 0787649669 sau trimite un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook.

  100

  BENEFICIARI

  18

  VOLUNTARI

  130

  SESIUNI DE GRUP

  2

  ANI DE ACTIVITATE