Sunt Felicia și sunt onorată să fac parte din echipa GR.AB. Satu Mare și să o coordonez, așa cum pot eu mai bine. Am fost asistentă medicală, psiholog și, în ultimii 15 ani, sociolog. Mai presus de toate sunt mamă a doi copii.

Din 2005 sunt ofițer de poliție la IPJ Satu Mare și tot de atunci lucrez în domeniul prevenirii criminalității, într-un mic compartiment format din doi specialiști. Munca mea în Poliție înseamnă studii sociologice, pe diverse teme de interes și dezvoltarea /susținerea unor campanii și proiecte de prevenire. În ultimii ani m-am ocupat în mod deosebit de problema violenței în familie și a violenței împotriva femeilor și am avut șansa să particip la numeroase formări în acest domeniu și să găsesc mentori de valoare.

Sub uniforma albastră bate (întotdeauna) o inimă de voluntar. Mă bucur că pot fi de folos comunității mele și îmi doresc o lume în care să trăim în armonie și respect față de valorile proprii ale fiecăruia.

Felicia Hrihorișan
sociolog, coordonator program GR.AB
Mă numesc Andi Veres, sunt psihoterapeut format inițial în școala cognitiv-comportamentală clujeană, apoi în psihoterapia sistemică ieșeană și m-am oprit la cea adleriană care are toate elementele de ,,filosofie” psihologică cu care rezonez. Deși nu cred că va fi ultima ,,școală”... nu cred că mă pot opri din învățat în acest domeniu. GR.AB. a fost o provocare căreia i-am spus DA fără a gândi prea mult, și de atunci sunt recunoscătoare zilnic pentru lecțiile de creștere spirituală și de vindecare pe care le primesc de la eroinele pe care am onoarea și șansa de a le cunoaște.
Andrea Veres
psiholog, psihoterapeut adlerian, coordonator grupuri de suport live/online
Sensei Nyesti Csaba, membru în echipa GRAB, oferă cursuri de autoapărare gratuite în Satu Mare
Sunt Nyesti Csaba, instructor de karate (4 dan) și jiu jitsu, președinte al Asociației Sportive Okinawa Dojo din Satu Mare. Sunt parte din echipa GRAB încă de la înființarea grupului și tot de atunci am decis să vin cu un sprijin concret pe care-l pot eu oferi, cursuri de autoapărare pentru toate fetele și femeile care doresc să prevină violența, indiferent dacă au fost sau nu victime până în prezent.
Sunt căsătorit, am o fiică elevă în clasa a 3-a, căreia îi sunt nu doar tată, ci și instructor de karate.
Csaba Nyesti
instructor arte marțiale, jiu jitsu și autoapărare, responsabil cursuri autoapărare
Sunt medic primar de medicină generală/ medicină de familie și în prezent lucrez la cabinetul de Planificare Familială Satu Mare ,din cadrul Ambulatorului de specialitate. Din punct de vedere profesional, am atestat de specialitate în planificare familială, homeopatie și nutriție.
M-am implicat în ultimii ani în diferite campanii de informare și educare a tinerilor, elevilor și persoanelor expuse riscurilor, cele mai cunoscute dintre acestea fiind: Iubește Inteligent (campanie de prevenire a violenței sexuale), Violența Invizibilă (prevenirea violenței împotriva femeilor), Fete pentru fete (prevenirea violenței asupra tinerelor fete),Campanie de informare și conștientizare a luptei anti SIDA.
În calitate de voluntar GR.AB., mă implic, în principal, în campanii și activități de prevenire a violenței asupra femeilor prin sesiuni informative privind sănătatea reproducerii, dar sunt parte și din organizarea și susținerea unor evenimente ce își propun sensibilizarea publicului larg față de această problematică. Astfel, am fost „purtător de opinie`` la lansările de carte: Studenta criminală de Eugenia Crainic, Desculță pe cioburi de oglindă, Prizonieri ai umbrelor și Pașaport spre Paradis , toate semnate de Lili Crăciun .
Nu în ultimul rând, sunt mamă a doi băieți pentru care îmi doresc o lume mai bună și relații împlinite.
Anamaria Szatmari
medic planificare familială, specialist în sănătate sexuală
Bună, sunt Mariana și sunt aici pentru voi. Pentru voi, cele care aveți nevoie să fiți ascultate, văzute, acceptate dar mai ales iubite!
Știu cât de mult vă doriți toate, aceste lucruri, pentru că și eu, la rândul meu, am avut și am nevoie de ele! Și am găsit locul unde să fiu ascultată și nu judecată; locul unde să spun ceea ce gândesc fără a mi se face reproșuri; locul în care m-am simțit pentru prima dată acceptată pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce pot să dau; locul care mi-a descătușat subconștientul și mi-a relevat cele mai ascunse secrete; locul în care rușinea de a recunoaște abuzurile trăite de-a lungul vieții a fost înlocuită cu puterea de a accepta și înțelege că merit mai mult, că merit să fiu iubită, că merit să fiu fericită!
Am trăit toate formele de abuz fizic, psihic, emoțional, sexual...le-am trăit și nu am vrut să le accept....am ales să le închid în străfundurile subconștientului, crezând că pot să le depășesc, că pot să merg mai departe dacă fac abstracție de ele! Greșit! Oricât vom încerca să mergem mai departe negând și nerecunoscând efectele și consecințele acestor abuzuri asupra vieții noastre actuale, nu vom reuși să ne trăim viața în pace și liniște sufletească!
Viața trăită într-o familie disfuncțională, m-a motivat să lupt cu toate forțele mele să ies din acel tipar, să fiu altfel, să fac altfel, să gândesc altfel...Am încercat să trăiesc împotriva tiparelor parentale, să mă opun și să mă îndepărtez de ele, dar ele au fost atât de puternice încât mi-au afectat sănătatea și viața de familie. Încercând să șterg din minte toate aceste tipare negative din copilărie, fără să conștientizez că recunoașterea și înțelegerea sunt lucruri necesare, vitale, în procesul de vindecare, mi-am făcut foarte mult rău!
Și asta deoarece nu am reușit să înțeleg și să accept faptul că, toate aceste amintiri negative pe care le-am acumulat în copilărie și-au pus amprenta și mi-au afectat viața de-a lungul anilor, pe toate planurile. Traumele copilăriei sunt consumatoare de energie, sunt porți de intrare pentru alte boli dar cel mai grav este că ele acționează ca un magnet, atrăgând noi evenimente sau situații traumatice. Ajunsesem într-un cerc vicios din care nu puteam să scap, într-un labirint din care nu reușeam să ies.
Șansa mea a fost să cunosc acest grup de sprijin, care a fost o gură de oxigen pentru mine! Încet, dar sigur, alături de femei minunate, am început procesul de vindecare, proces de durată și pe care trebuie să ți-l asumi.
Vreau să vă împărtășesc din experiența mea, din trăirile mele, din căderile și eșecurile mele, din realizările și victoriile mele, și împreună să ne regăsim pe noi, să ne acceptăm și să ne iubim pentru că suntem MINUNATE!
Mariana Negrea
consilier, voluntară în echipa GRAB
Sunt Pușa Câmpan, femeie, mamă a trei zmei, soție, specialist prevenire antidrog, cutezătoare a munților, și am multe alte identități și roluri minunate.

În echipa GRAB, sunt manager al proiectului ,,Restart pentru o nouă viață``. Am ales să fac parte din acest vis măreț, pentru că realizez că, inevitabil, viața te doboară, însă de noi depinde dacă biruim greutățile ei.

Pușa Beatrix Câmpan
coordonator proiecte cu finanțare
Studiile de psihologie le-am finalizat în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca). Parcursul meu educațional s-a îmbogățit. atât la nivel teoretic cât și practic, cu un program de formare în Psihoterapia Familiei – „o abordare centrată pe dezvoltare de competențe și dovezi validate științific“ sub îndrumarea unei echipe de psihoterapeuți minunați în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie acreditată de Colegiul Psihologilor din România.
Onorez darul vieții pe Pământ și cred că atât timp cât respirăm și suntem în viață avem libertatea de a alege cum vrem să trăim. Poate ne apasă povara unui trecut dureros, sau poate nu vedem zorii unui viitor luminos, dar tot ce avem este momentul prezent. Viața noastră se întâmplă acum, destinul nostru e în mâinile noastre și depinde de noi să decidem conștient prin alegerile de zi cu zi să trăim o viață cu sens pentru noi și pentru cei din jur.
Delia Danea
psiholog, psihoterapeut, voluntară în echipa GRAB
Sunt Julianna , o adevărată ,,învingatoare ``!
Am trecut de la o vârstă fragedă prin toate tipurile de abuz. Am dat naștere la 4 copii minunați și totuși am 6 (șase) 4 + 2 la pachet promotional ☺ și sunt foarte mândră de ei. Cei doi copii cu nevoi speciale pe care-i cresc acum singură i-am primit ,,cadou”. Dumnezeu știe tot timpul ce e mai bine pentru noi.
Recunosc că am parcurs un drum destul de lung ca să ajung azi aici, nu a fost ușor, am multe terapii în spate, însă, din momentul în care am pornit pe drumul vindecării nu am mai vrut să mă opresc, ba mai mult de atât nu mi-am permis să mă întorc, am știut ce vreau. Din cauza abuzurilor nu am putut termina liceul, însă ,chiar dacă au fost 28 de ani de pauză, am decis să mă întorc în banca școlii, daa, am hotărât să îmi termin liceul. Poate vă întrebați dacă e ușor?! Nu vă mint, nu este ușor, dar cine a spus că va fi ?! Nu regret nici o clipă și în cele mai grele momente îmi spun că pot, pot face asta, vreau să fac, nu mai permit fricii să pună stăpânire pe mine și să mă paralizeze. Frica nu este un lucru rău, frica este o emoție naturală, însă, doar atunci când nu îi permitem să pună stăpânire pe noi.
Deoarece vorbim despre un grup de suport, recunosc că din beneficiară am ajuns voluntară, îmi doresc să pot ajuta, să dau mai departe acest dar, știu că sunt multe fete tinere, adolescente și femei care trec prin diferite tipuri de abuz, știu că frica ne poate ține pe loc, știu că frica ne face să nu vedem cale de ieșire, ne face să nu putem vorbi , ne face să ne simțim vinovați, ne face să credem că asta e soarta noastră, ne face să credem că nu există ajutor, uneori ne face să credem că chiar merităm ce ni se întâmplă și lista ar putea continua însă consider că e suficient acum. Ce vreau să vă transmit este că nici o femeie și, de altfel, nici o ființă nu merită să fie abuzată în nici o formă.
Mesajul meu pentru toate femeile ce trăiesc în abuz ar fi acesta: Nu mai trăiți în frică, fiți curajoase și ieșiți din umbra tăcerii, vorbiți, cereți ajutor. Abuzatorii se hrănesc cu frica voastră, de acolo își adună putere și curaj de a face rău. Dacă voi rupeți tăcerea, puterea lor va scădea. Curaj! Se poate! La toate problemele există soluții, tu trebuie să faci primul pas.
Vorbește, cere ajutor !
Julianna Csiki
voluntară în echipa GRAB
Sunt mamă a trei copii, două fete și un băiat, consider că trebuie să ne învățăm fetele de mici să nu accepte toate relele atunci când își vor călăuzi singure pașii, doar pentru a nu fi singure, iar băieții noștri, să iubească și să aprecieze fetele, femeile. Rolul nostru, este de a aduce măcar un pic mai bine în lumea asta, pentru a trăi cu toții în mediul pe care ni-l dorim.
Camelia Suciu
voluntară în echipa GRAB
În calitate de voluntară a GRAB m-am implicat în campania ,,Violența Invizibilă” pentru că mi-am dorit să atrag atenția fetelor și băieților despre ceea ce înseamnă abuz în cuplu. Sunt mama pentru 4 copii , 3 băieți și o fată și mă străduiesc să-I învăț să-și construiască relații frumoase, bazate pe încredere și suport. Am învățat din relația mea cu părinții dar și cu primul meu soț că iubirea singură nu e suficientă. Aș vrea să le transmit copiilor mei că voi fi alături de ei, ori de câte ori vor avea nevoie și că poarta inimii mele le va fi mereu deschisă.
Gizela Hosu
voluntară în echipa GRAB