,,Noi, voluntarele GR.AB. am fost azi prezente la Festivalul Voluntariatului, unul dintre cele mai importante evenimente ce se desfășoară în Satu Mare. Parcul Central a adunat sute de tineri și zeci de standuri ale instituțiilor și organizațiilor partenere venite să-și promoveze activitatea și să încurajeze tinerii spre voluntariat.

Am provocat azi tinerii să iasă din cutia stereotipurilor de gen. Cum? Prin joc, desen, discuții interactive despre ce sunt stereotipurile de gen și cum se transformă acestea în fundament pentru violențe, cel mai adesea îndreptate împotriva femeilor.

Suntem recunoscătoare organizatorilor, Asociația Stea și celor 17 instituții și ONG-uri partenere pentru mobilizarea extraordinară și pentru oportunitatea de a face cunoscute serviciile GR.AB. și de a contribui la demontarea unor idei preconcepute.

Am aruncat în ,,Cutia stereotipurilor de gen” toate ideile preconcepute despre cum ar trebui ,,să se poarte o domnișoară” ori ,,cum ar trebui să se poarte un bărbat adevărat”. Pentru că dincolo de latura biologică suntem egali și avem dreptul să fim tratați ca atare.”

Evenimentul a avut loc în 2 octombrie 2019 în Satu Mare, fiind a 4-a ediție și prima la care am participat împreună cu voluntarele GR.AB. Festivalul Voluntariatului este organizat în cadrul proiectului ,,Voluntariatul – resursă pentru comunitate” inițiat de Asociația Stea și sprijinit financiar de Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare. Pentru mai multe informații accesați acest link.

Scris de Felicia
Octombrie 2019