Metoda Loverboy sau metoda îndrăgostitului este adesea folosită de traficanţii de persoane pentru a racola tinere pe care apoi să le exploateze sexual direct sau să le vândă altor traficanţi.

Cum funcţionează metoda Loverboy?

Traficantul poate fi o persoană cunoscută sau care are cunoştinţe comune cu victima, intră în anturajul acesteia şi se foloseşte de farmecul său personal, jucând rolul îndrăgostitului.

Victima este convinsă că trăieşte o frumoasă poveste de iubire până când ,,iubitul” acesteia începe să-i facă propuneri din ce în ce mai greu de acceptat:

  • să întreţină relaţii sexuale cu alte persoane pentru bani, doar până când situaţia financiară a traficantului se va îmbunătăţi;
  • să lucreze în industria sexului: prostituţie, masaj erotic, videochat;
  • să fugă de acasă fără ştirea familiei pentru a duce o viaţă în doi în străinătate
  • să rupă orice legătură cu familia sau prietenii.

Uneori, mirajul poveştii de iubire se rupe doar în clipa în care victima este, pur şi simplu, vândută unui alt traficant, cel mai probabil în străinătate, unde va fi exploatată sexual.

Metoda este folosită de tineri care au anumite calităţi fizice şi abilităţi de comunicare/convingere, victimele fiind fete foarte tinere, lipsite de experienţă, adeseori provenite dintr-un mediu în care nu beneficiază de sprijin emoţional şi financiar adecvat.

Mai multe informaţii pe www.anitp.mai.gov.ro

Scris de Felicia pentru Campania ,,100 de zile-100 de mesaje preventive” (2018)

https://www.facebook.com/100-de-zile-100-de-mesaje-preventive-284662648927219/