Ne-am propus să ducem mai departe tradiția cu #rucsaculroz, un kit de urgență pe care l-am pregătit la începutul pandemiei pentru femeile victime ale violenței domestice nevoite să își părăsească casa.

Zeci de rucsaci de urgență au fost distribuiți în perioada iunie- mai 2020, în spitale, farmacii, sedii de Poliție dar  și prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare prin proiectul ,,Restart pentru o noua viață”, finanțat de Kaufland România prin programul @StartONG.

De data aceasta, femeile victime ale războiului din Ucraina au fost cele spre care am dorit să ne îndreptăm susținerea.

Prin proiectul ,,Restart pentru o noua viață – Ucraina” am pregătit deja 30 de kit-uri de urgență pentru femei, continând produse de primă necesitate (papuci, lenjerie intima, șosete, prosop, produse de igiena personala, batoane proteice, apă) pentru femeile refugiate din Ucraina ce ajung în adăposturile  din județul Satu Mare.

În scurt timp acestea vor ajunge la destinatar, prin colaborarea noastră cu Fundația Hans Lindner, unul dintre primele ONG – uri din județ care au găzduit persoane refugiate și continuă să acorde sprijin umanitar intern, cât și prin trimiterea de ajutoare în țara vecină afectată de război.

#RucsaculRoz este acum însoțit de un simbol al GRAB, o floare croșetata de femeile beneficiare ale serviciilor noastre, din inimă pentru o alta inimă.💙💛



Proiectul,, Restart pentru o noua viață – Ucraina “ este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și administrat de asociația Act for Tomorrow.